AUTOSTRADA SIBIU - PITEȘTI, SECȚIUNEA 5
Documentaţia a fost întocmită la cererea WEBUILD SPA MILANO SUCURSALA ROMÂNIA BUCUREȘTI pentru poziționarea optimă a barierelor acustice pe tronsonul de autostradă Curtea de Argeș ‒ Pitești,
km 92+600 ‒ km 122+950.
S-a urmărit:
-
Obținerea unei protecții corespunzătoare la zgomotul generat de traficul rutier a zonelor sensibile identificate, inclusiv a arealelor naturale protejate.
-
Obținerea unei soluții optime din punct de vedere performanță/ cost.
Procedura de lucru a constat în:
-
Determinarea nivelului de zgomot generat de traficul rutier pe tronsonul de autostradă și pe drumul național DN7.
-
Analiza căilor de propagare a zgomotului și conceperea modelului matematic care va permite predicția pe cale analitică a nivelului de zgomot în zonele studiate.
-
Stabilirea locațiilor optime de amplasare a barierelor acustice.
-
Elaborarea hărților de zgomot.
-
Determinarea ariilor suprafețelor din zonele rezidențiale în care nivelul de zgomot depășește valoarea limită admisă de legislaţia în vigoare.
-
Stabilirea soluției optimizate.
Aria naturală protejată de interes comunitar afectată de implementarea proiectului
Aria de protecţie specială avifaunistică ROSPA0062 − Lacurile de acumulare de pe Argeş este localizată în totalitate pe teritoriul administrativ al judeţului Argeş, fiind constituită din cinci corpuri de apă (lacuri) situate în amonte şi aval de municipiul Piteşti.
Situl a fost desemnat pentru protejarea şi conservarea a 23 de specii de păsări.
Traseul autostrăzii intersectează aria naturală protejată pe o lungime de aprox. 0,58 km în două zone. În afara zonelor de intersectare, traseul autostrăzii se învecinează cu situl Natura 2000 în intervalul kilometric 91+900 – 121+700. Distanţa aproximativă a traseului autostrăzii faţă de aria naturală protejată Lacul Bâscov este de 0,3 km.